Corona-maatregelen VCO (voor leden)

Tot en met zondag 19 december zullen wedstrijden na 17:00 uur moeten worden verplaatst of uitgesteld. Ook ‘s avonds trainen is helaas niet meer mogelijk. Hierover volgt spoedig meer informatie.

Wat moet iedereen doen bij VCO?
Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand en houd je aan de landelijke maatregelen wat betreft afstand houden en thuisblijven bij klachten.

Volgens de regels van de rijksoverheid is per 6 november een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar die de Cuyl binnenkomt: de QR-code (gevaccineerd, getest of genezen) plus een identiteitsbewijs. Mensen met een specifieke vrijwilligersfunctie (trainer, coach, scheidsrechter) zijn daarvan uitgezonderd. De Cuyl is verantwoordelijk voor de QR-controle.

Algemene maatregelen:

Heb je één of meerdere van onderstaande klachten? Blijf thuis en laat je testen:

• Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • Hoesten.
  • Benauwdheid.
  • Verhoging of koorts.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

verder

• Ook als iemand in je huishouden koorts en/of benauwdheid heeft, blijf je thuis.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens het sporten klachten ontstaan.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan de sporthal.
  • Gebruik de handpomp bij binnenkomst in de sporthal, en volg de aangegeven looplijnen.
  • Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels.

Bij wedstrijden:

• Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar die de Cuyl binnenkomt: de QR-code (gevaccineerd, getest of genezen) plus een identiteitsbewijs.
  • Mensen met een specifieke vrijwilligersfunctie (trainer, coach, scheidsrechter) zijn daarvan uitgezonderd.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Spelers, coaches, scheidsrechters en ouders die fluiten en tellen kunnen de zaal en kleedkamers in.
  • Vul indien mogelijk het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) thuis al in.

Meer informatie vanuit de Rijksoverheid rondom Corona is hier te vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport.
Meer informatie vanuit het NOC NSF over verantwoord sporten naar aanleiding van de nieuwste maatregelen van 26 november: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland.

Laatste update: 27-11-2021