Mini’s

De mini’s van VCO zijn kinderen tussen de 6 en 12 jaar die net beginnen met volleybal. Ze spelen met een speciale minibal die zachter is en ze staan met 4 spelers in het veld. Er zijn bij de mini’s een aantal niveaus, die variëren van gooien en vangen tot volledig spelen. Dit heet circulatie- en minivolleybal (in 2009 heeft de Nevobo dit omgedoopt tot ‘Cool Moves Volley’, ook wel CMV genoemd) en is speciaal ontworpen om kinderen al op jonge leeftijd te kunnen laten beginnen met het volleyballen. Voor meer informatie over CMV, klik hier.

Trainingsgroepen

Op dit moment zijn er ongeveer 15 mini’s bij VCO. Deze groep traint op vrijdagmiddag. Momenteel zitten hierin de mini’s van 8 tot ongeveer 12 jaar. Zij hebben (vaak) al meer ervaring met het volleybal en spelen op niveau 4, 5 of 6. Bij niveau 4 wordt er gespeeld met de zogenaamde ‘vang-gooi beweging’. Niveau 5 en 6 lijken echt op het ‘gewone’ volleybal.

Training: vrijdag van 17:00 tot 18:30 (behalve in de schoolvakanties)

Aanmelden

en vul even het proeftrainformulier in. De minicoördinator kijkt dan samen met de minitrainers of er plek is.

Training

De trainingen op vrijdag worden gegeven door Hylke Hoekstra en Eefke Hagen. Hylke is in het bezit van een VT-2 trainersdiploma. Ook zijn de trainers in het bezit van een VOG. De trainers worden ondersteund door enthousiaste jeugdleden. De trainingen worden gegeven in sporthal de Cuyl.

Toernooien

Per jaar worden er normaliter ongeveer 10 toernooien gespeeld. Deze toernooien zijn altijd op zaterdag en worden door de verschillende verenigingen in de regio georganiseerd. Voor het seizoen 2021-2022 is er een concept toernooischema tot en met december. Deze is echter geheel onder voorbehoud i.v.m. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Per toernooi wordt bekeken of en onder welke omstandigheden deze door kan gaan. Zodra hierover meer informatie is zetten wij dit op de website en worden de leden hierover gemaild.

Het (concept) toernooischema voor het seizoen 2021-2022 is als volgt:

Datum Vereniging
9 oktober 2021 VCO (Oegstgeest)
13 november 2021 RVV (Katwijk) [onder voorbehoud]
27 november 2021 Novo (Noordwijk) [onder voorbehoud]