VCO trainers Huub en Fabian vallen in de prijzen!

Twee van onze eigen VCO jeugdtrainers (Huub en Fabian) hebben van de gemeente Oegstgeest een Pluim mogen ontvangen! Lees hieronder een stuk uit de Oegstgeester Courant hierover:

‘Pluim van Oegstgeest’ voor Huub Kelder en Fabian de Koning

Maandag 29 januari reikte wethouder Tim van Tongeren namens het gemeentebestuur de ‘Pluim van Oegstgeest’ uit bij VCO. Deze jaarlijkse prijs is in het leven geroepen om jonge Oegstgeestenaren te belonen die zich inspannen voor allerlei goede zaken in de samenleving. Tessa Vlasblom (18), Huub Kelder (16) en Fabian de Koning (15) zijn dit jaar in de prijzen of beter gezegd pluimen gevallen. ‘Als gemeente zijn we ontzettend blij en dankbaar dat deze jongeren zoveel doen voor de Oegstgeester jeugd’, aldus een trotse wethouder die ze uitvoerig in het zonnetje zette en ze de officiële oorkonde overhandigde.

Huub Kelder en Fabian de Koning werden maandag 29 januari door de jeugdcommissie van VCO naar sporthal de Cuyl gelokt. Daar zou een belangrijke bespreking plaatsvinden. Eenmaal ter plaatse zat de kantine vol met jeugdspelers, bestuursleden en familie. Nog steeds hadden Huub en Fabian niet echt door wat er ging gebeuren. Pas toen wethouder Tim van Tongeren ten tonele verscheen en het woord tot hen richtte, ging er iets bij de jongens dagen.

Huub en Fabian zijn sinds 2023 de trainers van het meisjesjeugdteam MC1 van VCO. Ze zitten allebei al jaren op volleybal en zijn assistent-trainer bij de mini’s geweest. Afgelopen zomer besloten ze de stap naar hoofdtrainer te maken. ‘Het leukste is als jeugdspelers van ons trainer willen worden. Huub was een vaste assistent-trainer bij de mini’s. Door zijn uitstekende techniek kon hij de kinderen vaak voordoen hoe je ballen bovenhands moet spelen en ook zijn enthousiasme werkte aanstekelijk op de groep’, aldus Hylke Hoekstra die de jongens en andere jeugdspelers de basisbeginselen van het trainerschap leerde.

Iedere week staan de jongens vol enthousiasme klaar met een goed voorbereide training en coachen ze het team bij de wedstrijden. Beide zijn een enorme bron van plezier en stimulans voor de kinderen om lekker te sporten met elkaar. De ouders zien dat Huub en Fabian ook een opvoedrol hebben door de speelsters te leren om alle spullen goed op te ruimen na de training of wedstrijd en om netjes met de spullen om te gaan. ‘Heel mooi om te zien hoe VCO een club is voor en met elkaar, waarbij niet alleen senioren en ouders bijdragen maar ook de jeugd zelf een essentieel onderdeel is van volleybal en het creëren van een clubgevoel. Van een Huub en Fabian zou je een vereniging vol willen hebben’, vertelt voorzitter van VCO Louise van Meeteren enthousiast. Na afloop konden de jongens nog niet bevatten wat er zojuist was gebeurd. Op de vraag wat er door ze heen ging gaven Huub en Fabian, net als Tessa, een simpel antwoord: ‘We geven gewoon training’.

Zo gewoon is dat dus niet. Ook bij VCO is het nog niet zo eenvoudig om aan trainers te komen. De wethouder is zich daar van bewust: ‘Het is daarom des te belangrijker om de jonge vrijwilligers te waarderen en dat doen we middels deze prijs. Vrijwilligerswerk levert veel op, niet alleen voor de clubs maar ook voor de vrijwilligers zelf. Deze jongeren zijn in ieder geval een voorbeeld voor alle jongeren in Oegstgeest’.

Lees het volledige artikel via de website van de Oegstgeester Courant