Nieuwsbrief januari 2022

Start trainingen

Sinds de persconferentie van 14 januari is trainen weer mogelijk op de reguliere dagen en tijden. Heel fijn voor wie weer wil sporten, maar uiteraard geen verplichting als je je hier niet prettig bij voelt!

Nog een keer de belangrijkste maatregelen op een rij, die ook na de persconferentie van 25 januari nog gelden:

  • Het coronatoegangsbewijs (geldige QR-code + identiteitsbewijs) blijft verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar.
  • Verder is nu ook het dragen van een mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen (behalve bij het sporten zelf).
  • Blijf thuis bij klachten en / of besmetting.

Sinds de persconferentie van 25 januari is:

  • Publiek weer toegestaan, tot 22:00 uur. Ook voor publiek geldt dat het coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen vanaf 18 jaar. Bovendien moet het publiek onderling 1,5 meter afstand houden.
  • De kantine weer open, tot 22:00.
  • Sporten zelf blijft wel tot na 22:00 uur mogelijk.

Meer informatie over de (nieuwe) maatregelen:


Trainers gezocht!

JB1 zoekt een trainer voor maandag 19:30, omdat één van de twee trainers in februari voor een tijd naar het buitenland gaat. Wie komt Milou helpen? Je bent dus niet alleen. 🙂

Ook voor de tweede training van MA1 + JB1 op woensdag om 19:30 wordt nog altijd een trainer gezocht.

Als je interesse hebt, meld je dan bij het bestuur en de jeugdcoördinator
).


Update competitie

Let op: de competitie wordt al vanaf 26 januari hervat, en het wedstrijdseizoen wordt tot en met 21 mei verlengd. Check de Nevobo-app of -website voor het meest recente programma.

) bij vragen, en laat het ons zo snel mogelijk weten als je team een wedstrijd moet verplaatsen omdat je te weinig spelers hebt.

Meer details voor de liefhebber:
Nevobo hield tot de persconferentie van 25 januari rekening met een aantal scenario’s voor de herstart van de competitie, en heeft daarvoor onder de clubs geïnventariseerd of het seizoen verlengd zou kunnen worden tot en met mei om gemiste wedstrijden in te halen. Nu het scenario ‘Starten mogelijk direct na weegmoment van 25 januari’ in werking is getreden, betekent dat dat de extra dagen in mei gebruikt worden om de competitie uit te spelen (voor zowel jeugd als senioren). Over het bekertoernooi wordt later meer bekend.

Uitkomsten inventarisatie verlenging seizoen:
Ter voorbereiding op de scenario’s hebben we eind vorig jaar een enquête uitgezet onder de verenigingen met de vraag of zij in de maand mei door willen spelen. 400 verenigingen (40%) hebben hierop gereageerd. Deze 40% vertegenwoordigt 60% van de teams. Door circa 75% van de respondenten is aangegeven dat zij tot en met het weekend van 21 mei door willen spelen om zo de competitie af te kunnen ronden. Een aanzienlijk deel van de verenigingen dus.

Zie verder:


Kampioenschap jeugd

De jeugd speelt de competitie in twee helften. Tijdens de eerste helft zijn er twee teams kampioen geworden: gefeliciteerd MC1 en MB1! MB1 stelt zich verderop in deze nieuwsbrief voor.


Scheidsrechters

Vanuit de Volleybalacademie organiseert Nevobo jaarlijks workshops voor de cursisten VS3 en de officials die promotieklasse en 3e divisie fluiten.Mogelijk zijn er ook officials die op een lager niveau fluiten (t/m 1ste klasse) maar die het toch interessant vinden om deze workshops te volgen. Dat kan.

Dit zijn de workshops: Samenwerking, Kaartgebruik, Libero, Netsituaties, Techniek en Intervisie.

Deze workshops duren 3 uur (soms korter) en worden online gegeven, via Zoom. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers per workshop. Tussen februari en april organiseren wordt de tweede ronde workshops voor de VS3-cursisten en overige officials georganiseerd.

Aanmelden kan via https://fd7.formdesk.com/nevobo/Aanmelding_workshops_pilot_VS3_2021-2022


Vacatures bestuur

Het bestuur bestaat nu uit slechts drie personen: Heleen (Competitie), Ivar (Financiën) en Sander (Voorzitter). Dat is sowieso al weinig, laat staan in deze gekke tijden. We zijn natuurlijk heel blij met de commissies en bestuursondersteuners, maar we zoeken nog versterking voor de volgende bestuursfuncties, om niet alleen de vereniging draaiende te houden maar ook weer wat meer te kunnen doen: Secretaris, Bestuurslid Jeugd en Bestuurslid Extern.

We vergaderen eens in de twee weken. Daarnaast zijn we gemiddeld 1-2 uur per week kwijt aan bestuurstaken. Afhankelijk van de functie zijn er wat intensievere periodes. Zo is de ene functie drukker rond de seizoenstart, en de andere rond de ALV.

Een meer gedetailleerde beschrijving van de bestuurstaken verschijnt binnenkort op de website.


Activiteiten

Het is wat graven in het geheugen, maar we kijken terug op een gezellig en geslaagd halloweentoernooi!
Nog een kleine impressie:


Nieuwjaarstoernooi

Een nieuwe datum volgt wanneer we meer weten!


Pubquiz : 12 maart


Even voorstellen…

Heyyy,

Wij zijn MB1. We spelen nu met het hele team al een half jaar met elkaar, sommige al wat langer. Het is heel gezellig en we zijn allemaal heel hecht, we zijn net als zussen (voor sommige grote zussen en voor andere kleine zusjes). Tijdens de trainingen doen we allemaal ons best en we moedigen elkaar aan. We hebben een superleuke trainer: Maarten. Met een quote van een van ons: ‘’ The trainings are challenging but still fun!’’ Als het even niet gaat, dan helpen we elkaar!

Het is natuurlijk ook heel leuk dat we kampioen zijn geworden! Dus dit half jaar spelen we in de 1e klasse! Ook het nog even blijven hangen na de wedstrijden en meestal nog even wat eten en/of drinken is heel gezellig!!

Groetjes MB1 (Vera, Mare, Ana, Rosalie, Sanne, Julia, Shanice, Lisette en Anouck)


Vertrouwenspersoon

.

Meer informatie kan je vinden op de website van VCO: https://www.volleybalcluboegstgeest.nl/over-vco/vertrouwenspersoon.


Sponsoring

Zoals jullie weten kunnen jullie VCO gratis sponsoren via Sponsorkliks. Wil je jouw slaapkamer opnieuw inrichten? Ga dan eerst naar  www.sponsorkliks.com en vul Volleybal Club Oegstgeest in, of klik hier voor de directe link. Je ziet dan allerlei webwinkels, zoals WoonExpress, Verf.nl en Leenbakker. Wanneer je via Sponsorkliks iets bij één van deze webwinkels koopt, gaat een bepaald percentage van het aankoopbedrag naar VCO. En jij betaalt niks extra’s! Maak je geen zorgen over je privacy: Sponsorkliks en VCO weten niet wie iets koopt of wat je koopt.

Alvast bedankt voor je aankoop!

 

Wil je graag een steentje bijdragen aan het verduurzamen van Nederland en meteen VCO een handje helpen? Kijk dan snel op de website van bollenstreeksolar via Steun je club VCO (2022) BollenstreekSolar! Samen met jou bekijken zij de mogelijkheden voor een zonnestroominstallatie voor het opwekken van je eigen duurzame energie op jouw dak. Bollenstreeksolar zorgt voor een volledige installatie met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Voor elk gelegd paneel ontvangt VCO €10. Bollenstreeksolar heeft in samenwerking met VCO al een dak van zonnepanelen voorzien.